GY.I.K.

Főoldal / GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Alkalmas vagyok?

Többnyire igen, az előző műtétek következtében kialakult összenövésektől függ. Egyéni megítélés szükséges.

Minden műtét előtt szükséges az EKG és a szívultrahang vizsgálat. Szívbetegség esetén cardiológus véleményét kell kérni a műtéti teherbírással kapcsolatosan (2-3 órás, laparoscopos beavatkozás, 14-16 HGmm-es hasűri nyomás mellett)

Nem, egyéni elbírálás szükséges a betegség típusát és súlyosságát mérlegelendő.

A legújabb szakmai állásfoglalás szerint társbetegség nélkül 35 –ös BMI az alsó küszöb.

Elvégezhető. A fogyás után hormonális okokból a teherbe esés esélye inkább javulni szokott, a súlyfelesleg leadása után könnyebb kihordani a terhességet. A terhesség alatt a különböző vitaminok, fehérje, nyomelemek serum szintje fokozott követést, szükség esetén pótlást igényel.

Az esetek nagy részében a gyűrű kivételével egy időben elvégezhető a bypass műtét is. A gyűrű kivétele során a műtőben derül ki, hogy meg lehet-e egyszerre oldani.

Szeretném a műtétet, mi a teendő?

Elérhetőségeink:
+36 70 270 5603
fogyasmutettel2012@gmail.com

Dr.Mohos Elemér főorvos úrhoz történt időpont egyeztetés után az első személyes konzultációra vigye magával eddigi orvosi leleteit. Amennyiben indokolt a műtét, úgy a Főorvos úr által kért vizsgálatokat a saját orvosaival lakóhelyén kell elvégeztetnie. (Gyomortükrözés, szív ultrahang, hasi ultrahang, EKG, légzésfunkció, vérvizsgálatok, + egyéni betegségei miatt esetleg plusz vizsgálatok.) Ezen eredmények birtokában újabb személyes konzultáció szükséges.

Hónapok – fél év a jelentkezők számától függően.

Részletfizetésre nincs lehetőség. A kórházi bent fekvés előtti héten szükséges a teljes összeget kifizetni.

Igen, a műtéti költségek bruttó összegek. Pontos árakat ezen az oldalunkon talál. Az itt feltüntetett árakban a műtét, varrógépek, altatás, intenzív ellátás, kórházi bennfekvés költsége benne van. Ezen felül fizetendő költségek: az első konzultáció díja, ami 20 000Ft. Illetve, a műtét után több alkalommal javasolt kontroll vizsgálat, egészségügyi állapottól függően. A szakorvosi kontroll vizsgálat alkalmanként 10 000 Ft.

Műtét után

Kórházi tartózkodás: 5-7 nap, további egy hét otthoni pihenés, táppénz, 3 hónapig erős fizikai munka nem végezhető 10kg-nál nagyobb súlyt ne emeljen.

10 napig pépes diéta, utána naponta 3 alkalommal főétkezés, mely a gyomor méretének megfelelően kis mennyiségű étel elfogyasztását jelenti. Az evést az első jóllakottsági (teltség) érzés észlelésekor abba kell hagyni. Kerülni kell az étkezések közötti extra étkezéseket (tízórai, uzsonna). Speciális diétára nincs szükség. Éhség érzet nem jellemző.

A testsúly felesleg 80-90%-a megy le egy év alatt, döntően inkább az első fél évben. Ezt követően a testsúly állandósul. A fogyás dinamikája egyébként eléggé egyéni.

A műtét utáni első évben három havonta, majd fél évente szükséges control vizsgálat, ennek keretében labor vizsgálatok. A betegnek kb. a felénél lesz szükség vas pótlásra (naponta 1 tabl.), B12 vitamin pótlásra (havonta 1 im. Injectio) és esetenként D3 vitamin pótlásra (2-3 naponta 1db 3000 egységet tartalmazó drazsé). Weblapunkon megtalálhatóak azok a vérvételi laborok, ahol térítés ellenében elvégzik a B12 és D3 vitamin meghatározást. Javasolt a fehérje dús táplálkozás, az esetleges hiány állapot elkerülése miatt. Egyéb hiány állapotot eddig nem észleltünk.

A bőr megnyúlását sok tényező befolyásolja, egyénenként változó, hogy a lefogyás után mennyire húzódik vissza.